Engegårdkvartetten og Ola Kvernberg

  Dokkhuset Scene Tirsdag 28 mar  20:00
Billetter

Engegårdkvartetten har innledet et spennende samarbeid med komponisten og fiolinisten Ola Kvernberg. Programmet inkluderer et bestillingsverk skrevet av Ola Kvernberg for seg selv og Engegårdkvartetten. I tillegg spilles flere av Kvernbergs egne verk.

Første del av programmet er viet til klassiske kvartetter; Haydns “Kvintkvartetten”, opus 76 nr. 2 i d-moll, som er en av hans mest dramatisk og tilfredsstillende strykekvartetter, og Schumanns opus 41 nr. 2 i F dur, en solstråle av et verk. S

Ola Kvernberg
Selv om Ola Kvernberg er mest kjent som jazz musiker, spenner arbeidet hans både film musikk og andre diverse sjanger. Kvernberg har fått flere utmerkelser, inkludert Spellemannsprisen i jazz for hans plata ‘Liarbird’ i 2011, og Amandaprisen og Kanonprisen for ‘Jag etter vind’ i 2013.

Engegårdkvartetten
Arvid Engegård & Alex Robson – fioliner
Juliet Jopling – bratsj  & Jan Clemens Carlsen – cello

Engegårdkvartetten så dagens lys under midnattssolen i Lofoten i 2006. Raskt ble dette kammermusikk-ensemblet et av de mest ettertraktede i Norge. Kvartetten er kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret. Samtidig legger de vekt på å markere sitt skandinaviske opphav.

Kvartetten har høstet internasjonal anerkjennelse, og de har vært med på å skape gode og tette bånd med flere ledende internasjonale utøvere. Ambisjonen blir gjenspeilet i svært varierte og rikholdige konsertprogrammer.

Arr: Dokkhuset Scene