Therese Ulvo og Trondheim Sinfonietta

  Dokkhuset Scene Lørdag 2 sep  20:00
Billetter

Responskonsert med Therese Ulvo og Trondheim Sinfonietta
Dokkhuset lørdag 2. september kl. 20.00

Therese Birkelund Ulvo
har studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole og Guildhall School of Music and Drama i London. Ulvo er en av landets ledende unge komponister, og blir beskrevet som en utøverkomponist: Hun skriver ikke et stykke for sopran, men for en helt bestemt sopran med et bestemt uttrykk. Istedenfor med et instrument arbeider hun med mennesket i tett prosess med utøverne hun skriver for. Musikken er inspirert av andre kunstfelt, som film, tekst og lydkunst.

Ulvo har et nært forhold til norsk tradisjonsmusikk, der man kan finne både det mikrotonale, det rapsodiske og åpne former. Musikken hennes blir ofte framført, i inn- og utland. I tillegg til sitt virke som komponist er hun blant annet aktiv som plateprodusent i flere genre; folkemusikk, samtidsmusikk, elektronisk musikk og jazz.

Hun var Rikskonsertene sin intro-komponist 2011-2013 og mottok i 2015 De Unges Lindemanpris. Hennes klarinettkonsert for Bergen Filharmoniske Orkester og solist Christian Stene fikk i Rostrum 2016 utmerkelsen “Recommended piece”. Fra 2014 har Ulvo vært kunstnerisk leder for festivalen Hardanger Musikkfest sammen med Tora Augestad.

Urfremføring av fiolinkonsert
For kveldens konsert har Trondheim Sinfonietta den glede å urfremføre Therese Ulvos fiolinkonsert. Den er skrevet til Trondheimsbaserte Eira Bjørnstad Foss.

Program:
Bente Thorsen: Frihet, Kjæmper, Fjeld Og Sånn Lzm
Therese Ulvo: Bell Machinery
Bente Thorsen: Nattasang fra andre siden av havet
Witold Lutoslawski: Chain 1
Therese Ulvo: Konsert for fiolin og sinfonietta
Dirigent: Kai Grinde Myrann
Solist: Eira Bjørnstad Foss

Foto av Therese B. Ulvo @Andreas Ulvo