Cosmolodic Orchestra & Les Casanovas m. Heida Mobeck

  Dokkhuset Scene Lørdag 27 jan  20:00
Billetter

Cosmolodic Orchestra

Per Jørgensen – trompet, vokal
Kjetil Møster – saksofonar, bassklarinett, elektronikk
Mari Kvien Brunvoll – vokal, elektronikk
Ole Morten Vågan – kontrabass
Kåre Opheim – trommer, perkusjon
Stein Urheim – gitarar, elektronikk, vokal

Her møter du en samling improvisasjonsmusikere med svært sterke individuelle stemmer. Stein Urheim skildrar verket (fra Vossajazz 2016), som «ein musikalsk reiseberetning frå meir eller mindre utopiske samfunn, fiktive og realiserte». På denne reisa kan en vente seg utstrakt bruk av mikrotonalitet i kombinasjon med et mer konvensjonelt tonespråk, referanser til folkemusikk fra ulike verdshjørner og ikke minst mye gnistrende improvisasjon.

– ‘både Vossa Jazz-konserten og de studioinnspilte låtene virker å vokse fra samme rot der det strekker seg mot lytteren med atskillig mer livsbejaende utopi enn mørk dystopi i stemningsmangfoldet av klangskyer, sarte melodier og nikkene mot den elektriske Miles….. (Terje Mosnes/Jazz i Norge).

Les Casanovas m. Heida Mobeck
startet på jazzlinjen i NTNU av Karl Hjalmar Nyberg, Henrik Lødøen ( fra Spillemannsnominerte Megalodon Collective ) sammen med Martin Lie Svendsen. Bandet utvidet til kvartett når Heida Mobeck fra Broen og Skrap ble med på tuba og elektronikk.

Musikken beskrevs best som populær musikk med åpne rammer og med elektroniske elementer.

Heida Mobeck – Tuba / Elektronikk
Karl Hjalmar Nyberg – Saxofon / Synth
Martin Lie Svendsen / Kontrabas / Synth
Henrik Lødøen – Trumset / trumpad

Arr: Dokkhuset Scene & Trondheim Jazzforum