Kammertirsdag!

  Dokkhuset Scene Tirsdag 23 jan  19.30
Billetter

‘Kammertirsdag – Erkehertugen m/ Thorsen, Gimse og Stachiewicz’

Ludwig van Beethovens «Erkehertug-trio», piano-trio i B-dur, opus 97, ble skrevet i 1811. Verket var dedisert til Rudolf von Habsburg-Lothringen, erkehertug av Østerrike og en viktig støttespiller i Beethovens karriere. Beethoven begynte tidlig å miste hørselen og historien skal ha det til at han insisterte på å selv spille piano under urframføringen av dette verket.

På grunn av komponistens svekkede hørsel og et dårlig stemt piano, ble ikke dette noen spesielt god framføring. Vi lover imidlertid en fornøyelig musikalsk opplevelse når NTNU Institutt for musikks egne, Marianne Thorsen (fiolin), Øyvind Gimse (cello) og Margaret Stachiewicz (piano), entrer scenen på Dokkhuset denne kvelden for å fremføre dette verket.

Studenter fra NTNU Institutt for musikk går gratis!

ARR: NTNU Institutt for musikk