NTNU Forskningskonsert: Lars Henrik Johansen – cembalo

  Dokkhuset Scene Lørdag 27 jan  14:00
Gratis

NTNU Forskningskonsert – “Jean-Henri d’Anglebert – Pièces de Clavecin”

Lars Henrik Johansen – cembalo

d’Anglebert var hoffcembalist hos hertugen av Orleans, broren til solkongen, og hans musikk er et veldig godt eksempel på hvordan kunsten i Frankrike på denne tiden bevisst jobbet i spenningsfeltet mellom overflate og substans. Er ornamentene eller strukturene det viktige? Er musikken her og nå, eller er den i de musikalske og matematiske strukturene som overlever en fremføring? Handler det å snakke et språk kun om å snakke vei, eller om å si noe viktig? Uansett er dette veldig subtil og nyansert musikk som godt kan passe også på en moderne scene i dag. Lars Henrik Johansen loser oss gjennom d’Angleberts musikk.

Arr: Institutt for musikk – NTNU