Sintefstorbandet m. Lars Jansson

  Dokkhuset Scene Lørdag 28 apr  14:00
Billetter

Konsert: lørdag 28/4 kl. 14.00
Billettpris kr. 200 / 100
Arr. SINTEFstorbandet

Det er en stor ære for Sintefstorbandet å få presentere et samarbeid med den prisbelønte svenske pianisten Lars Jansson på Dokkhuset 28. april 2018 kl 14:00.

Lars Jansson har vært en av de mest markante jazzpianistene på den nordiske jazzscenen de siste 40 år. Han har spilt med de fleste internasjonale størrelsene innen jazzmusikk. Av norske musikere han har samarbeidet med kan nevnes Arild Andersen, Radka Toneff, Jan Garbarek og Knut Riisnæs.

Han regnes som en betydelig stilskaper og har med sine kjente trioer bidratt til et nytt tonespråk innen moderne kammerjazz. Han har blant annet hatt trioer med både Lars Danielsson og Anders Jormin, som begge er internasjonalt anerkjente bassister i superklassen.

De siste årene har Jansson vært mye brukt som storbandarrangør og -solist. Han har skrevet bestillingsverk for flere profesjonelle nordiske storband, og han har blant annet vært komponist og solist på fire utgivelser med Bohuslän Big Band, som regnes som Sveriges ledende storband. Han har også samarbeidet med norske storband, og senest for tre år siden hadde han et bestillingsverk fra Bergen Big Band, der han også var solist.

Lars Jansson vil sammen med Sintefstorbandet presentere nye komposisjoner og stoff fra eget repertoar, og Sintefstorbandet gleder seg stort over denne unike muligheten til et inspirerende samarbeid med en storhet i jazzhistorien.

Arr: Sintefstorbandet