100% Van der Aa

  Dokkhuset Scene Torsdag 27 sep  22:00
Billetter

100% VAN DER AA 

Medvirkende:
Trygve Brøske, klaver
Kari Kriikku, klarinett
Trondheim Sinfonietta, dirigent: Anna-Maria Helsing

Program:
Transit for klaver og video (2009)
Mask (2006)
Hysteresis (2013)

Festivalen fortsetter den populære tradisjonen med konsert i Dokkhuset viet festivalkomponisten. Det blir en sjelden mulighet til å komme tett på Michel van der Aa, som selv er til stede for til å introdusere sine verker. Transit er et gripende verk for solo klaver og film, og beskriver en gammel mann som kjemper mot ensomheten. I Hysteresis får vi oppleve klarinettvirtuosen Kari Kriikku sammen med Trondheim Sinfonietta. Som i mange av van der Aas verker er samspillet mellom det akustiske og det elektroniske, både live og innspilt, et viktig element. Hysteresis er skrevet spesielt for Kriikku.

I samarbeid med Trondheim Sinfonietta, nyMusikk Trondheim og Dokkhuset Scene.