Blanke Ark: Bjørn Marius Hegges Occurrences – ‘Til Iver’

  Dokkhuset Scene Fredag 23 nov  20:00
Billetter

Bjørn Marius Hegges Occurrences – ‘Til Iver’

Bjørn Marius Hegge har skrevet et helt nytt verk til Dokkhuset Scene. Verket er en konfirmasjonsgave til en nær venn av Bjørn Marius og har derfor fått tittelen «Til Iver»

Bassist og komponist Bjørn Marius Hegge har fått frie tøyler på Dokkhusets konsertserie ‘Blanke Ark’,  og satt sammen et nytt band med trøorgel, piano, vokal, vibrafon, klarinett, trommer, kontrabass og gitar. Alf Hulbækmo, Eirik Hegdal, Anja Lauvdal, Simon Albertsen og Siril Malmedal Hauge, er noen av de fremste Norske jazzmusikerne i dag

Dette blir kammermusikalsk, jazzete, finurlig og vakkert med tekster og melodier som utfordrer. Med Bjørn Marius sine komposisjoner spesialskrevet for akkurat disse håndplukkede musikerne – foruten en standardlåt «I loves you Porgy» fra operaen Porgy and Bess. Dette blir morsomt, vakkert, kanskje også litt rørende, og vi får et lite innslag av ettertenksom samtidsmusikk.

Musikken er ellers inspirert av tid og rom, og det ubegripelige rundt dette, livet og alle de ulike måtene man kan velge å leve det på. Det er også inspirert av komponister og artister som Django Bates, Paul Hindemith, Frida Ånnevik, Paul Motian, Bill Frisell, Charlie Haden, alle musikerne som er med i prosjektet og ikke minst, Iver selv.

Siril Malmedal Hauge – vokal
Eirik Hegdal – klarinetter og saksofoner
Simon Albertsen – trommer og vibrafon
Alf Hulbækmo – trøorgel
Anja Lauvdal – piano/synth
Bjørn Marius Hegge – komposisjon/gitar/kontrabass/kvartstemt cello

Serien ‘Blanke Ark’ er initiert av Dokkhuset Scene. Formålet er å gi lokale kunstnere mulighet til å realisere et prosjekt de ikke har gjort tidligere.

Konserten er støttet av Norsk Jazzforum, Midtnorsk Jazzsenter, Komponistenes Vederlagsfond. Trondheim Kommune.

Arr: Dokkhuset Scene