Cecilie Grundt Quintet + Relling

  Dokkhuset Scene Fredag 29 mar  21:00
Billetter

SmakebiterCecilie Grundt Quintet + Nils-Olav Johansen

Cecilie Grundt skriver originale og kreative komposisjoner som viser et bredt spekter av stilreferanser og inspirasjoner. Musikken er en smeltedigel av lyriske melodier, frie spontane partier, svingende amerikansk jazz, samtidsmusikk og folkemusikk i en kombinasjon som bare låter som Cecilie.

Bandet leverer et moderne, stilfullt uttrykk og et samspill som vil engasjere og begeistre lytterne.

Cecilie Grundt – saksofoner/komposisjoner
Øyvind Frøberg Mathisen – trompet
Håvard Aufles – piano
Morten Berger Stai – bass
Åsmund Mattias Smidt – trommer

Gjest: Nils-Olav Johansen – gitar

Disse kan også høres i flere andre konstellasjoner som har etablert seg på den norske jazzscenen, bl.a. BenReddik, Zenos Mode, Sondre Ferstad Ensemble, Nils Olav Johansen Trio og Aufles Turbomodul.

—————

Relling er en kruttpakke av catchy grooves og eksplosive gitar-effekter som sammen med en villvakker vokal og storslagne orgel- og synthlandskap resulterer i et live-show som sprenger grensene mellom indie-rock, -pop og jazz. Kvartetten har gjort seg bemerket som et svært interessant tilskudd til den norske jazz-scenen.

På under et år har bandet imponerte publikum på noen av landets største jazzfestivaler, og kjempet om tittelen “Årets unge jazzmusikere” i finalen i Jazzintro 2018 på Moldejazz.

Relling utfordrer sjangergrenser når lydbilder med klare referanser til synth-pop og -rock, kombineres med improvisasjon, harmonikk og rytmikk som oftere finner sted i jazzen. Dette resulterer i musikk med bred appell, men som likevel utfordrer lytteren.

Harald Relling Nielsen – vokalist og låtskriver
Vegard Lien Bjerkan – Hammond-orgel og synther
Tore Hodneland – gitarer
Åsmund Mattias Smidt – trommer.

20 års aldersgrense

Arr: Dokkhuset Scene