NTNU Forskningskonsert: Kjetil Møster

  Dokkhuset Scene Lørdag 23 feb  14:00
Gratis

SmakebiterKjetil Møster gitt ut fra Jazzlinja ved NTNU med Cand. Mag. i 2002. I de påfølgende åra jobbet han hovedsaklig innenfor et eksperimentelt jazzfelt, og gjorde seg bemerket med band som The Core, Zanussi Five, Ultralyd og Trondheim Jazzorkester-prosjektene med Chick Corea, Pat Metheny og Eirik Hegdal, samt i ad-hoc konstellasjoner med Paal Nilssen-Love, Maja Ratkje, Jim Black, Jon Christensen mv.

Samtidig var han inolvert i en rekke pop- og rock-konstellasjoner, først og fremst King Midas på denne tiden.

I 2007, året etter at han ble tildelt «International Jazz Talent Award» fra IAJE og IJFO, skiftet han spor og ble fulltids medlem i elektro-rock bandet DATAROCK. Dette varte frem til 2012. Siden da har eksperimentering og populærmusikk eksistert side om side i Kjetil sitt virke. Utgivelser og turnéer med Röyksopp, Robyn, Lars Vaular har overlappet egne prosjekter med Ståle Storløkken, John Edwards, Jørgen Træen og ikke minst sitt eget band Møster! med Hans Magnus Ryan, Nikolai Hængsle og Kenneth Kapstad.

Møster er midtveis i sitt kunstneriske PhD-prosjekt ‘Den Elektrofoniske Saksofonen’ ved Griegakademiet, Fakultet for Kunst, Musikk og Design, Universitetet i Bergen. Her utforsker han saksofonens premisser for å opptre i elektronisk og elektrisk forsterket musikk gjennom utøvende virksomhet med nevnte kvartett Møster! samt elektrofonisk solosaksofon.

Sistnevnte vil bli det vi får høre på dagens konsert, i tillegg til en samtale med Kjetil om prosjektet.

Arr: Institutt for musikk – NTNU