NTNU Kveld: SØVNMANGEL – et folkehelseproblem?

  Dokkhuset Scene Tirsdag 19 feb  19:00
Gratis

SØVNMANGEL – et folkehelseproblem?

Tid: TIRSDAG 19. FEBRUAR kl. 19.00 – ca 21.00
Sted: Dokkhuset, Fri adgang for alle (begrenset antall sitteplasser)
Arrangør: NTNU Vitenskapsmuseet
Språk: Norsk

Vi gjør oppmerksom på at arrangementet blir fotografert, streamet live og filmet for TV-sending. Klikk her for streaming: https://www.ntnu.no/kveld

Tiden vi sover utgjør ca 1/3 av livet vårt! Er det kun å “lade batteriene» eller er det flere ting som skjer? Om lag 500.000 nordmenn lider av kroniske søvnproblemer med påfølgende dårlig livskvalitet. Skyldes det Kaffe? Vin? Mat? Mørketid? Stress? Årsakene er mange og sammensatte.

Alt som lever på jorden virker å ha tilpasset seg en 24 timers syklus med lys og mørke. Men hva skjer dersom døgnrytmen din ikke er synkronisert til denne syklusen?

Morten Engstrøm er overlege på klinisk nevrofysiologisk laboratorium ved St. Olav og forsker ved NTNU. Han stiller spørsmålene: Hva er søvn? – bare bortkastet tid? Hvordan du har det om natten har mye å si for hvordan du har det om dagen – og motsatt

Håvard Kallestad er psykologspesialist og forsker ved St. Olavs Hospital og NTNU. Han forsker bl.a. på søvnproblematikk som insomni og døgnrytmeforstyrrelser samt sammenhenger mellom søvnproblemer og psykisk helse. Kan vi bruke kunnskap om søvn og døgnrytmer til å forbedre behandlingen av psykiske lidelser? Og Hva kan vi gjøre for å hjelpe oss selv?

Anledning til spørsmål fra publikum
Åpen kafe med servering

Arr: NTNU Kveld