JAZZEXPO: Mette Rasmussen

  Dokkhuset Scene Torsdag 9 mai  17:20
Billetter

JAZZEXPO: Mette Rasmussen solo, Dokkhuset 9. mai kl. 17:20. 

Mette Rasmussens evne til å bevege seg mellom de ofte strenge begrensninger av sjangere og utforske elementene, er sterkt synlig hele veien. I soloformat, så vel som i band, har hun innkapslet sin egen personlige visjon om saksofonens rolle, og gjør det ofte til en fullstendig fysisk opplevelse. Hun innhyller sitt publikum med sonisk elevasjon og innstendige, bærende melodilinjer med drivkraften av et mer prosaisk DNA. Hennes solokonserter knytter sammen publikum og musiker, og omfavner energien mellom de to.

I det foregående året har hun vært på turné med blant annet Godspeed You! Black Emperor i Frankrike, Australia og USA, med Chris Corsano gjennom Europa og Japan, med Sofia Jernberg over hele Australia, hennes eget band bestående av Torbjörn Zetterberg, Johan Berthling, Raymond Strid, Paul Lytton, og har gjort en omfattende mengde solo-show over hele verden. Hun har også vært i prosjekter og samarbeid med blant annet MoE, Craig Taborn, Barry Guy, Zeena Parkins, Nicole Mitchel, Michio Yagi, Fire! Orkester og Trondheim Jazzorkester.

Nyutgivelser på amerikanske feeding tube records med bhutanske gitaristen Tashi Dorji, og på franske Dark Tree Records med den franske guitaristen Julien Desprez.

Arr: Jazzfest